Projects

Location


Get Direction

About the Company

by Söhne & Partner architects
34 projects.

Our architecture is as unique as our clients.

A building must always engage in a dialogue – with its surroundings and the people who use it. Our architecture is always tailored to the needs of the people who live, work or spend their leisure time in our buildings. We also pay attention to our buildings’ surroundings, and use them as a source of inspiration. Because the brief, site and client are never the same twice over, every project is unique – and so are our solutions.

Projects You May Like

Leopold-Ferstlgasse thumb
Leopold-Ferstlgasse thumb
Leopold-Ferstlgasse Vienna
0 review(s)

The residential building in the 21st district of Vienna contains a total of 42 small apartments between 40 and 50m². Each has either a bright balcony or a private terrace available. In the attic floor there are spacious apartments with associated large roof terraces.

While planning this building it was essential to reach an optimal exploitation of the officially permitted building volume. Common areas such as a spacious green courtyard including a modern children’s play area have loads of space available.

Natural lighting and green spaces

The access to the building happens via a central corridor, which opens towards the inner courtyard and supports the natural lighting of the communal space. The detached elevator, a steel-glass-construction, also adds to the natural lighting of the common areas. The main entrance as well as the entrance to the parking garage is set back a little, so a separated small area in front of the entrance is the result.

Spatially there is already a visual connection to the inner courtyard at the inner entrance. This particular visual connection is retained on all floors from the transition area. Outside a standard thermal insulation façade is used. It includes a breakdown of the various areas into different colours and thickness. So with little effort a very lively façade is achieved.

Also the base area is slightly set back and colour-matched with the rest of the façade.